Bandidos: Vi er ingen spejderklub

I dag offentliggjorde politiet en ny rapport om bande-kriminaliteten i Danmark. Her på Sjælland er det især Bandidos og indvandrerbanden Black Cobra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiets rapport viser blandt andet, at banden Black Cobra, der har base i Kalundborg, Næstved og Vordingborg, har 57 medlemmer. Rapporten viser også, at banden sidste år fik 44 domme for alvorlig kriminalitet. Til sammenligning fik Bandidos, der blandt andet holder til i Holbæk og Næstved, på landsplan 63 domme. Black Cobra er gode venner med Bandidos og på papiret derfor fjender med Hells Angels og AK81.

TV2 ØST har her til aften talt med begge bander for at undersøge, hvor stor risikoen er, for at en bandekrig bryder ud her i landsdelen.

Se hele interviewet med lederen af Næstveds Bandidos-fraktion, Arash Hamedan, herunder:
[video:flv:090317_bander.flv]

Hos Bandidos i Næstved mener præsidenten, at politiet er helt galt på den.

- Hvad er det, man kan bruge det her stykke papir til? Spørger Arash Hamedan, der er leder af den lokale Bandidos-fraktion, Westside Connection. Vil politiet vise hele Danmarks befolkning, at vi er omringet af bander, og at det hele ser sort ud? Det er ikke rigtigt, understreger præsidenten.

For Bandidos' medlemmer er motorcykler og rygmærker en stor del af hverdagen, men det er hård kriminalitet også.

- Jeg sidder ikke og siger, at vi er uskyldige. Bandidos i Næstved er ingen spejderklub - tværtimod. Hvis der er nogen, der træder på os, så tråder vi dobbelt så hårdt tilbage, siger præsidenten, mens han hæver stemmen.

Faktisk fik rockerklubben 63 domme for bl.a. vold-, våben- og narko-kriminialitet alene i 2008. Men ifølge den lokale leder bruger Bandidos aldrig mafia-metoder.

- Vi har ingen bosses, der sidder og casher penge ind på en piece of the cake. Det har vi ikke. Vi har heller ingen soldater, der render rundt og laver penge for senere at komme hen og aflevere pengene til os, fortæller Arash Hamedan.

Hos politiet har man ikke meget til overs for hverken Bandidos eller Black Cobra. Her mener man, at den eneste grund til, at de to bander holder lav profil, er, at de hellere vil tjene penge på deres kriminalitet end at slå hinanden ihjel.

- Der, hvor de agerer aggressivt, er i forhold til andre parter, der er involverede i den samme type kriminalitet som dem - primært i forhold til narko-markedet - hvis der f.eks. er nogen, der prøver at møve sig ind på nogens marked. Så den helt almindelige borger har ingen grund til at være bange, forsikrer Kim Kliver, der er chef for politiets nationale efterretningscenter; bedre kendt som NEC.

Lige nu er der altså intet, der tyder på at en bandekrig truer vores landsdel. Både Black Cobras og Bandidos afviser enhver involvering i skud-episoderne i hovedstaden.

- Vi har ingen rolle i konflikten. Vi har heller ingen sympatier for den ene eller den anden part. Efter min mening er det åndssvagt at kaste sten efter hinanden, fordi det er os selv, det går ud over, slutter præsidenten fra sin rockerborg i den lille landsby Brandelev lidt uden for Næstved.