¨

Bandidos-folk afhørt om Christiania-skud

Foto: TV ØST

Politiet slår til mod Bandidos i Næstved og Vordingborg for at finde spor i sag om drabsforsøg på Christiania.

Rockergruppen Bandidos fik tirsdag morgen uanmeldt besøg, da politiet gennemførte razziaer i to klubhuse i Næstved og Vordingborg samt på seks adresser i Storkøbenhavn.

Formålet var at finde effekter, der kan forbindes med et drabsforsøg på Christiania den 15. juni sidste år, da en 41-årig mand blev ramt af flere skud.

Tre mænd blev anholdt - heraf et 36-årigt fuldgyldigt medlem af rockergruppen, samt en 20-årig og en 21-årig mand med løsere tilknytning.

Efter endt afhøring blev de tre mænd imidlertid løsladt senere tirsdag, og de er ikke sigtet for noget.

- På nuværende tidspunkt er der ikke grundlag for at rejse sigtelse imod dem, siger politikommissær Knud Hvass fra Københavns Politi særlige bandeenhed.

Politiet ransagede klubhuse med videre for at finde beklædningsgenstande, der spillede en rolle i forbindelse med nedskydningen på Christiania. Men politiet fandt ikke, hvad det søgte efter.

Ved ransagningerne i de to sydsjællandske klubhuse deltog både narko- og sprængstofhunde.

Drabsforsøget på Christiania skete klokken cirka et om natten, da den 41-årige var ude at gå med sin samlever og sin hund.

En mand trådte frem fra et buskads og affyrede i hvert fald fem skud, hvoraf de tre ramte i hovedet, skulderen og maven. Politiet anser nedskydningen som et målrettet drabsforsøg.

Offeret var tidligere dømt for hashhandel i fristaden.

/ritzau/

2011-05-10T18:10:30+0200

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App