Bagelbutik i Næstved vinder hæder for fremgang og overskud

Ægteparret Kofoed har modtaget Børsens Gazellepris for i flere år at have øget omsætning og overskud i deres bagelforretning i Næstved Storcenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I mere end 13 år har Pernille og Kenneth Kofoed arbejdet som selvstændige erhvervsdrivende. Parret sælger bagels - men det har ikke altid været en succes.

Efter flere års prøven til med blandt andet butikker i flere byer, så har de nu endelig fundet et forretningskoncept med deres ene butik i Næstved Storcenter, Bagels to go, der gør, at økonomien ser rigtig fornuftig ud.

Og det er der blevet lagt mærke til. For Kofoed-parret har i år gjort sig fortjent til den eftertragtede Gazelle-erhvervspris, som avisen Børsen uddeler.

quote Det var svært at forstå, for den her pris er sådan noget alle andre, store virksomheder får

Pernille Kofoed, medindehaver Bagel to go

- Vi har haft nogle rigtig hårde år, hvor det har været snævert. Det har været hårdt, men det har vendt og gjort, at vi står her i dag og er super stolte, siger Pernille Kofoed, medindehaver af Bagels to go.

Børsen skriver om deres pris, at den tildeles virksomheder, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Kofoed-parret opnår her anerkendelse for at have haft overskud hvert år de seneste fire år, samtidig med at de har fordoblet bruttofortjenesten på salg af bagels fra 958.601 kroner i 2016 til 1,968 millioner kroner sidste år.

Kom som en overraskelse

Prisen kom bag på parret, fortæller Pernille Kofoed videre:

- Så læser jeg bare det her: "Tillykke, du har vundet en Gazelle" – og så begynder jeg at tude – og så kigger jeg på Kenneth, hvor tårerne også triller ned af kinderne. Det var svært at forstå, for den her pris er sådan noget alle andre, store virksomheder får og ikke sådan nogle små nogen som os, siger Pernille Kofoed.

Nyheden om at have vundet en pris, kommer som noget af en overraskelse for ægteparret, fortæller Pernille Kofoed.
Nyheden om at have vundet en pris, kommer som noget af en overraskelse for ægteparret, fortæller Pernille Kofoed. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Det er Børsen, der får indhentet regnskaberne, og ud af alle landets virksomheder var der sidste år 2.043 virksomheder, der levede op til kriterierne for en Gazelle-pris.

Planer om kæde blev droppet

Ægteparret startede i sin tid i Bagelbranchen, fordi de havde lyst til at bygge deres egen forretning op.

- Så sagde vi vores gode job op begge to, og så begyndte vi at arbejde med bagels. Så det var med et vist sug i maven dengang, kan jeg huske, fortæller Kenneth Kofoed, medindehaver af Bagels to go.

De første år var planen at åbne en hel kæde af Bagelbutikker. Flere butikker blev åbnet, og da de var størst, havde Kofoed-parret butikker i flere sjællandske byer.

Men det var ikke, mens de havde flest ansatte, at det gik bedst.

For 13 år siden sagde ægteparret deres jobs op og blev selvstændige, fortæller Kenneth Kofoed.
For 13 år siden sagde ægteparret deres jobs op og blev selvstændige, fortæller Kenneth Kofoed. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

- På det tidspunkt havde vi over 50 ansatte. Jeg fik over 40 opkald og sms’er om dagen om vagtbytte og sygdom. Vi fandt hurtigt ud af, avancen faldt, når ikke vi selv var i butikkerne. Der var for mange mavepiner i forhold til, hvor meget vi fik ud af det i sidste ende, siger Pernille Kofoed.

Nu nøjes de med at sælge bagels her fra butikken i Næstved Storcenter, og med det valg er der kommet mere balance i regnskaber og arbejdsliv.

På trods af coronakrisen har Kofoeds bagelbutik også i år øget omsætningen.


Nyhedsoverblik