Asylansøgere flytter ind i feriecenter (Video)

175 afghanske flygtninge flytter ind i en ferieby ved Karrebæksminde. Der ikke længere er plads i Sandholm-lejren. Men indkvarteringen er midlertidig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I denne tid - fyldt med sne er der normalt stille i feriecenteret, men i disse dage er der masser af liv. Omkring 100 asylansøgere er indtil videre flyttet ind i de små feriehytter, hvor de skal bo indtil marts.

Ifølge Dansk Røde Kors er der for lidt plads i Sandholm-lejren i Nordsjælland, og det var derfor nødvendigt at finde et midlertidigt sted.

- Vi kan ikke have flere asylansøgere i Sandholm-lejren, og derfor må vi bruge feriecenteret i Karrebæksminde. Men det er ikke holdbart, at de hele tiden bliver flyttet fra sted til sted, siger opstartsleder Gert Serverini fra Dansk Røde Kors.

[video:video_mangler:100204_flygtninge_paa_ferieoe.flv]

Karrebæksminde feriecenter er normalt et sted for turister, og når der pludselig ankommer asylansøgere kræver det mange forberedelser.

- Vi prøver at få tingene op at køre, og vi har derfor oprettet et kontor, børnehave og en skole for at få en tilværelse op at stå, siger Gert Serverini.

Og det nye asylcenter kom som en overraskelse blandt områdets sommerhusejere.

- Det er i orden, at de nye asylansøgere er her, men det ville dog have været rart blive informeret om det. Pludselig stod de bare af bussen med deres tasker og poser, siger sommerhusejer Jette Prehn.

I den lokale købmand i Karrebæksminde er de også positive overfor de nyankomne asylansøgere.

- Det giver mere omsætning og lidt liv i byen. Jeg synes det er fint, at man kan udnytte de ressourcer, som er her i byen, siger købmand Merete Petersen.