¨

Asylansøger sigtet for vold mod medarbejdere

En asylansøger er tiltalt for vold mod medarbejdere i teltlejren i Næstved. Foto: TV ØST

Politiet har droppet sigtelsen mod tre medarbejdere i teltlejren i Næstved. Nu rejser politiet i stedet tiltale mod den ”forurettede”.

Tilbage i maj blev teltlejren i Næstved centrum for en opsigtvækkende video. Her blev en 34-årig syrisk asylansøger lagt i benlås af tre medarbejdere – heriblandt den nu tidligere lejrchef Kent Nielsen.

Efter episoden blev lejrchefen afskediget og sigtet for vold. En sigtelse Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu har droppet.

Den 34-årige asylansøger, der blev lagt i benlås, er nu selv sigtet for vold og trusler om vold mod medarbejdere i teltlejren. En tiltale der kommer på bagrund af det, der er sket, forinden han blev lagt i benlås. Det fortæller advokaturchef Michael Boolsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Vi har afhørt flere personer i sagen, og ud fra vores samlede oplysninger, har vi valgt at rejse tiltale, siger Michael Boolsen.

Han understreger, at de tre medarbejdere i teltlejren handlede i nødværge, og at politiet derfor har valgt at droppe sagen.

Er blevet udvist

Den 34-årige asylansøger fra Syrien er allerede blevet udvist fra Danmark, og han har fået forbud mod at komme ind i Danmark de næste seks år. Det har Retten i Næstved besluttet.

Han blev anholdt af politiet den 16. maj, hvor efter han blev varetægtsfængslet i fire uger. Siden har han boet på et asylcenter i Vestjylland.

Nu har han så fået en ny tiltale om vold, der også skal for Retten i Næstved. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kan ikke oplyse noget om, hvornår det sker.   

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App