¨

Amy isoleret: Jeg vil hjem til Etiopien

Foto: TV ØST

12-årige Amy Steen stoler ikke på myndighederne. Men hun er alligevel villig til at tilgive Næstved Kommune efter en uklædelig tvangsfjernelse.

Det siger hun til Sjællandske.

- For første gang i mit liv har jeg følt mig elsket, og dem jeg elsker, må jeg ikke se, forklarer den 12-årige Amy Steen til avisen.

Efter den voldsomme flytning, har Amy Steen i et brev fra Næstved Kommune fået at vide, at hun ikke må hverken ringe eller SMSe til sin tidligere plejefamilie.

- Mit største ønske er at flytte tilbage til Hanne og Ole. Men det er nok umuligt. Det handler om, at kommunen ikke vil tabe ansigt. Jeg vil 100 procent hellere tilbage til Etiopien, end at blive her, siger Amy Steen om at bo på et opholdssted.

Hun siger direkte til Sjællandske, at hvis hun ikke kan flytte tilbage til sin plejefamilie, vil hun hjem til børnehjemmet i Etiopien.

Pigen har levet en omtumlet og kaotisk tilværelse, siden hun som adoptivbarn kom til Danmark i 2009 med sin lillesøster og umiddelbart faldt godt til hos sin ny familie i Næstved.

Få måneder senere måtte alle sande, at Amy skulle fjernes fra villakvarteret i Næstved. Amy blev akut placeret hos plejefamilien Hanne og Ole Keller og meningen var, at hun hurtigt skulle videre til en døgninstitution.

Men der gik 11 lange måneder og Amy Steen knyttede bånd til Keller-parret.

Efter flere kiksede forsøg lykkedes det Næstved Kommune 8. marts at fjerne teenagepigen med magt.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App