Amnesty i skarp kritik af teltlejren i Næstved

Amnesty International kritiserer i skarpe vendinger de metoder, som ansatte i teltlejren i Næstved brugte til at få kontrol over en asylansøger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre mænd, der kaster sig over en voksen mand, sætter sig på ham, og presser hans ansigt ned i grusbelægningen før de lægger ham i benlås.

Det var for nylig scenen i teltlejren i Næstved, hvor flere videoer dokumenterede det, som Amnesty kalder et overgreb på asylansøgeren.

- Når jeg ser videoen, så ser jeg nogle metoder, som virker bølleagtige. Jeg kan ikke vide, hvad der er gået forud, men ikke engang politiet må lægge folk i benlås og sætte sig på ryggen af folk. Det er direkte farligt, for personen kan ikke trække vejret, siger juridisk konsulent i Amnesty International, Claus Juul, til TV ØST.

Hvorfor tjekkede de ikke straffeattesten

Teltlejrens chef er på baggrund af videoer af hændelsen blevet fyret fra sit job med øjeblikkelig virkning.

Information fortæller lørdag, at lejrchefen tidligere er blevet straffet for vold under en ansættelse på et bosted. Og det undrer Amnesty International, at det kan ske.

- Jeg forstår ikke, at Lolland Kommune, der driver lejren, ikke har undersøgt centerchefens baggrund – er kommunen overhovedet i stand til at ansætte de rette folk til opgaven? spørger den juridiske chef.