Advokat er sat bag tremmer for hvidvask af millioner

Retten i Næstved har nedlagt navneforbud for advokat, der er blevet varetægtsfængslet frem til 6. oktober.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En advokat sidder varetægtsfængslet i en sag om hvidvask af adskillige millioner kroner.

Manden nægter sig skyldig, har det regionale medie sn.dk rapporteret fra et grundlovsforhør, som fandt sted tirsdag i Retten i Næstved.

Politiet mener, at han i sit advokatfirma modtog i alt 17,3 millioner kroner via 138 overførsler. Derefter videresendte han ifølge sigtelsen 16,5 millioner kroner over 54 gange. Og her blev 15,3 millioner kroner placeret på konti i udlandet, hævdes det.

Transaktionerne skal være foregået i løbet af bare to en halv måned - fra slutningen af november sidste år og frem til 16. februar i år.

Umiddelbart ser sagen enestående ud, vurderer en adjunkt ved CSB overfor branchemediet Advokatwatch onsdag.

- Det lader til, at advokaten i denne sag muligvis har været direkte involveret i hvidvask, og det mindes jeg ikke, vi har set i Danmark før, siger Kalle Johannes Rose, der er specialist i blandt andet hvidvaskloven.

quote Det lader til, at advokaten i denne sag muligvis har været direkte involveret i hvidvask, og det mindes jeg ikke, vi har set i Danmark før

Kalle Johannes Rose, specialist i hvidvaskloven

Ved retsmødet i Næstved efterspurgte advokaten noget at drikke, har sn.dk berettet.

- Jeg er lidt tør i halsen. Det er en ganske uvant situation for mig, sagde den midaldrende advokat, inden han over for dommeren bekræftede navn og fødselsdato.

Manden er beskyttet at navneforbud, og selve retsmødet foregik bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning. Fængslingen udløber 6. oktober.

Han valgte ikke at kære byrettens afgørelse om fængsling til Østre Landsret, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyst.

Med henvisning til de lukkede døre ønsker senioranklager Mariam Khalil ikke overfor Ritzau at oplyse detaljer i sagen - for eksempel om, hvor anmeldelsen kom fra.


Nyhedsoverblik