57-årig vil blive sigtet for at efterlade kvælerslanger

Det kommer til at koste en 57-årig mand en sigtelse, at han har efterladt 5 pytonslanger forskellige steder i den lille by Sandved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 57-årig mand fra Sandved mellem Skælskør og Næstved kan imødese en sigtelse for overtrædelse af dyreværnsloven, efter at han har efterladt i alt 5 pytonslanger udendørs forskellige steder i landsbyen.

3 af slangerne er fundet i nedkølet tilstand, men politiet leder fortsat efter de 2, oplyser leder af lokalpolitiet i Næstved Niels Sørensen.

- Manden har fortalt, at han har anbragt de 5 slanger forskellige steder, men han kan ikke huske lige præcis hvor, siger Niels Sørensen til Ritzau.

Ejer overlod slanger til ven

De 5 kvælerslanger tilhører en 40-årig mand, der også bor i landsbyen. Han har haft slangerne, der er fuldt lovlige, som kæledyr, men han har fået besked af sin udlejer om, at han ikke må have dem i sin lejlighed.

Efter den besked har manden overladt slangerne til sin kammerat og bedt ham passe dem.

- Men efter nogle dage har kammeraten ikke magtet at passe slangerne og har sat dem ud forskellige steder i landsbyen, siger Niels Sørensen.

Den 57-årige vil blive sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, fordi han har efterladt slangerne, der ikke kan klare sig i kulden, udendørs.

Mangler stadig 2

2 af slangerne blev fundet 2 steder i byen torsdag morgen. De er begge blevet tilset af en dyrlæge og er blevet afleveret til et terrarium. Den første, der blev fundet, er 132 centimeter lang og lå i en plastkasse.

Senere torsdag dukkede en tredje slange op. Den befinder sig hos en familie i byen, der har forstand på slanger, oplyser politiet. Her vil den blive hentet af ejeren.

Politiet opfordrer folk i landsbyen til at ringe til politiet, hvis de finder de 2 manglende krybdyr.

- De er ikke farlige. Folk skal bare ringe til politiet, hvis de finder dem, siger Niels Sørensen.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114.

/ritzau/