4000 kvadratmeter skovbund i brand

Brandvæsnet i Næstved havde travlt onsdag eftermiddag Her brugte de 3 timer og 25.000 liter vand på at få bugt med en brand i en knastør skovbund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brandfolkene fra Næstved Brand og Redning fik sved på panden, da de onsdag eftermiddag ved 15.30 tiden blev kaldt ud til ild i åbent landskab. Et 4000-5000 kvadratmeter stort plantagestykke ved Svenstrup ved Næstved var blevet antændt, og en knastør skovbund gav hurtigt flammerne liv.

- Den tørre skovbund har gjort, at ilden hurtigt fik fat, så vi har måttet bruge 25.000 liter vand herude. Til sammenligning kan jeg fortælle, at vi til en husbrand normalt bruger maximum 10.000 liter vand, så der er nogle brandfolk, der har svedt i de 3 timer, vi har brugt her, siger Jan Pagter, der er indsatsleder ved Næstved Brand og Redning.

Har ligget og ulmet

Ifølge ham har folk fra skovvæsnet i sidste uge været ude og arbejde i plantagen og samlet kvas i bunker, som de har brændt af. Det er sket helt lovligt og efter forholdende, men der har angiveligt ligget nogle gløder og ulmet, som onsdagens vind har sat fut i.

De 10 brandmænd på opgaven var ved 18.30 tiden ved at pakke sammen i skoven.