23 specialelever i én klasse kritiseres af vred far

Udsigten til at 23 elever skal samles i en specialklasse i Fensmark, får en far til at råbe op i en video på Facebook, der er vist mere end 23.000 gange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En klasse med op til 23 specialelever kan blive virkeligheden for børn og forældre, når to skoler lægges sammen i Næstved Kommune. 

Det har fået Oluf Christensen, som har to børn i en specialklasse, til at reagere i en video på Facebook.

Oluf Christensens hovedbudskab er, at tilbuddet for specialelever bliver langt dårligere, hvis de bliver 23 i én klasse. Og videoen er blevet vist over 23.000 gange på Facebook.

Videoen har Oluf Christensen lavet som en reaktion på planerne om at samle specialelever fra skolerne Holmegaardskolen og Lundebakkeskolens to afdelinger i Toksværd og Holme Olstrup.

Han har selv to børn med særlige behov, som vil blive påvirket af den nye sammenlægning. Her skal mellem 15 og 23 specialelever på mellemtrinnet undervises af to lærere fra første august.

Men det er ikke godt nok ifølge Oluf Christensen.

- Vi har med børn at gøre, som er dundrende ordblinde, som har indlæringsvanskeligheder. Der kan være nogle som har svært ved at koncentrere sig. De har brug for, at der altid er en lærer de altid kan få fat i, siger Oluf Christensen i videoen, og fortsætter:

- Det går ikke. Jeg har selv arbejdet i specialklasser. De her børn har brug for hjælp. De skal være vores fremtid.

Skolebestyrelsens bedste løsning

Eleverne skal gå i den nye klasse på Holmegaardskolen i Fensmark fra det nye skoleår. Det er skolens bestyrelse, som har fundet frem til denne løsning, fordi de skal få pengene til at række længere.

Næstved Kommunes har nemlig skåret omkring to millioner kroner i den økonomiske ramme. Det fortæller Hans Peter Stokholm, som er skoleleder på Holmegaardskolen.

- Vi er en proces, hvor vi prøver sammen med forældrene at finde ud af, hvad der er bedst for deres børn. Men bestyrelsen har ikke fundet nogen alternative forslag, som kan fungere for os inden for de økonomiske rammer. Derfor er det her en løsning, vi arbejder med lige nu, siger Hans Peter Stokholm.

Stor opbakning på Facebook

Siden Oluf Christensen lagde sin video op den 19. maj, har rigtig mange givet udtryk for deres støtte i kommentarerne.

Blandt andet skriver Henriette Bengtsen Kaponda:

- Det er så svært at forstå . Vores børn er Danmarks fremtid og det sker bare over det hele børnene betaler prisen for at der skal spares.

Desuden skriver Tine Bergmann Olsen:

- Hvor er det godt at der kommer fokus på...det er som om folk ikke har nogen anelse om hvad specialklasseeleverne er og hvad det kræver.

Du kan selv se videoen ved at følge linket her.