22-årig gal over 5 års fængsel for hjemmerøveri

En 22-årig mand blev i retten voldsomt ophidset over, at han nu skal 5 år i fængsel for at have begået et hjemmerøveri i Rettestrup ved Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En dom på 5 års fængsel gjorde en 22-årig mand voldsomt vred, da han torsdag var for Retten i Næstved. Det skriver Sjællandske.

Manden blev dømt for at stå bag et hjemmerøveri mod et ægtepar i Rettestrup ved Næstved i 2011, men han var langt fra enig i udfaldet af sagen.

- Det kan da ikke være rigtigt, at man bliver dømt for noget, man ikke har gjort. Hvordan kan du gøre det? Du er jo helt væk mand, lød det i retten fra den 22-årige Alexander Pierre Andersen, mens han kiggede på anklager Mette Vestergaard, der repræsenterede Statsadvokaten for Sjælland.

Truede mand med pistol

Både de 3 dommere og 6 nævninge var dog enige om, at den tiltalte var skyldig i hjemmerøveriet, der altså kommer til at koste den unge mand 5 år bag tremmer.

- Jeg skal jo sidde i fængsel resten af mit liv. Mit liv er ødelagt, sagde han grædende ifølge Sjællandske.

8. september 2011 gik Alexander Pierre Andersen og 2 andre ind på gården i Rettestrup, hvor Charlotte og Michael Joes Sørensen bor. Michael Joes Sørensen vågnede med en pistol for tindingen, men de 3 gerningsmænd var maskerede, og parret havde svært ved at give et signalement af dem.

Klar fornemmelse

Parret fortæller dog til avisen, at de havde en klar fornemmelse af, at Alexander Pierre Andersen var den ene af gerningsmændende ud fra hans bevægelser og taget i betragtning, at han absolut ikke havde lyst til at kigge på nogen af dem i retssalen.

I Retten i Næstved var det DNA fra en jakke, der blev fundet efter røveriet, et vidne og fotos, der fældede den 22-årige. Han fastholder dog sin uskyld og har anket dommen til landsretten.