16-årig tiltalt for at voldtage mindreårig

En 16-årig dreng skal onsdag i retten, hvor han er tiltalt for at have tvunget en 14-årig pige til sex i Herlufsholm Idrætscenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det, som folkene i Herlufsholm Idrætscenter i første omgang troede drejede sig om en sag om ulovlig indtrængen, har nu vist sig at være langt mere alvorlig. I januar trængte 3 unge ulovligt ind i centeret ved at aflure en kode, men det har siden vist sig, at der samme aften angiveligt også blev begået voldtægt.

I hvert fald er en 16-årig dreng ifølge Sjællandske tiltalt for at have voldtaget en 14-årig pige. De 2 befandt sig den aften i centeret sammen med en tredje dreng, der dog ikke er tiltalt i sagen.

Var ved at kaste op

Ifølge anklageskriftet, som Sjællandske er i besiddelse af, skal den 16-årige dreng have taget pige med ind på et toilet, hvor han tvang pigen til forskellige former for sex. Hun skal angiveligt flere gange have sagt, 'at hun ikke kunne mere, og at hun var ved at kaste op, og at hun gerne ville ud fra toilettet'.

Den 16-årige er tiltalt for voldtægt, seksuelt samvær med mindreårig og anden kønslig omgang end samleje og risikerer op til 8 års fængsel, skriver avisen.

I idrætscenteret fortæller Lars Auener, der er formand for atletikudvalget i HG Atletik og Motion, i hvis lokaler voldtægten skal have fundet sted, at de ikke har kendt til voldtægten og i første omgang kun troede, at der var tale om en sag om, at nogle unge havde afluret koden til klubhuset.