16-årig løj om voldtægt

Pigen frygtede at blive straffet for at komme for sent hjem til sin efterskole. Nu risikerer hun seks måneders fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 16-årige pige, der kommer fra Næstved, havde været til en fest i nærheden af Kolding, og besluttede at overnatte hos en bekendt, der boede i nærheden.


Dagen efter vendte hun så tilbage til efterskolen i Lunderskov i Sydsjylland. Og her havde man opdaget at pigen havde været væk om natten, og det er i strid med skolens regler, fortæller BT.


Pigen fortæller derfor på skolen, at hun på vej hjem blev overfaldet af en mand, der forsøgte at voldtage hende - uden at det lykkedes. Den forklaring har hun nu indrømmet var opdigtet.


Den 16-årige er nu blevet sigtet for at have indgivet falsk anmeldelse. Og det kan straffes med bøde eller op til seks måneders fængsel.


- Vi har valgt at sigte hende for at statuere et eksempel, dels af hensyn til de ofre, der vitterligt bliver voldtaget, men også for at sende et signal om, at vi ikke vil acceptere, at man laver de her numre, hvor man sætter så meget i værk, siger Jesper Brian Jensen fra lokalpolitiet i Kolding til avisen. .


Den unge pige er ikke tidligere straffet, så ifølge politiet er det tvivlsom, om hun vil blive idømt en fængselsstraf, hvis hun bliver kendt skyldig i den falske anmeldelse.