14 og 19 års fængsel til drabsdømte

Retten i Næstved idømmer to tiltalte fængsel i 14 og 19 år for drabet på Henrik Haugberg Madsen på Enø i 2010. Liget af manden er aldrig fundet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I begge straffe indgår tidligere fængselsstraffe. For den ene tiltaltes vedkommende drejer det sig om en dom for bedrageri på halvandet års fængsel, som han fik sidste år.
Den anden, CS var prøveløsladt for en narkodom og manglede at afsone fire et halvt år, som også er indregnet i straffen.

Begge har anket dommen på stedet.

Intet lig

Sagen er opsigtsvækkende, fordi liget af Henrik Madsen aldrig er fundet, og der er ingen tekniske spor i sagen, som indikerer, at der er sket et drab. Men retten har blandt andet ladet sig overbevise af de snesevis af vidner, som anklagemyndigheden har ført i sagen.

Drabet skal være sket i en hytte i feriecentret på Enø ved Karrebæksminde den 11. november 2010.

Retten fandt ikke bevis for, at drabet blandt andet skulle være sket med en issyl, som det hed i anklageskriftet, men man fandt bevis for, at Henrik Hauberg Madsen er blevet skudt i hovedet.

Derefter skal de to tiltalte i sagen have parterede liget og fjernet alle spor af forbrydelsen. Begge har nægtet sig skyldige i sagen.

Ekskæreste er tiltalt

Politiets efterforskning har været særdeles omfattende, og under retssagen, der begyndte i slutningen af november, har der været ført cirka 50 vidner.

De to tiltalte er Haugberg Madsens tidligere registrerede partner, 43-årige BM, og dennes bekendte fra et fængselsophold, CS på 48 år.