¨

For 13. år i træk - Gavnø Slot skyder årets første julemarked i gang

00:43

Da julemarkedet startede for 13 år siden, var der 30 boder. I dag er der 150. Video: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Det er ikke alle og enhver, der får lov at sætte en stand op, når der afholdes julemarked på Gavnø Slot. Kun kvalitetsvarer er velkomne.

Det er 13. gang, at der afholdes julemarked på Gavnø Slot, og målt på antallet af biler på parkeringspladsen, så er det et særdeles populært et af slagsen.

Indenfor i avlsbygningerne er der også stuvende fuld af mennesker, men baronesse Helle Reedtz-Thott vil ikke komme med noget bud på, hvor mange, der har indløst billet, før dagen er helt omme.

Vi elsker jul, og det er så flot og hyggeligt hernede, så det er blevet en fast ting, at vi skal herned

Marie Damsbo Grau, Køge

- Men det er jo, som det plejer, at her er ganske velbesøgt, og vi er jo også vinterens første og største julemarked, så jeg håber, at publikum nyder det, fortæller hun, mens der rundt om hende vrimler med folk, der er kommet i tidlig julestemning.

Fra 30 til 150 boder

Dengang da julemarkedet startede for 13 år siden, var der 30 boder, og de kunne nøjes med at være i bare én hal. Nu er flere af slottets gamle avlsbygninger fra 1800-tallet taget i brug, og der er 150 standholder, og flere der står på venteliste for at få lov at komme og sælge deres julepynt og julegodter.

- Vi tillader os at være lidt kræsne, når vi udvælger vores udstillere. Vi lægger vægt på at bidrager med kvalitet og hygge, fortæller baronessen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Baronesse Helle Reedtz-Thott afholder julemarked for trettende gang på Gavnø slot. Foto: Bue Bukh Petersen - TV2 ØST

Marie Damsbo Grau er sammen med sin datter kørt helt fra Køge til Gavnø Slot for at opleve julemarkedet. Det er tredje år, at de er taget af sted til julemarkedet på Gavnø Slot. Ind til videre har de købt et kalenderlys, så de er klar, når julemåneden starter, men de regner med, at der skal findes endnu mere, der kan sikre den gode julestemning.

- Vi elsker jul, og det er så flot og hyggeligt hernede, så det er blevet en fast ting, at vi skal herned, fortæller Marie Damsbo Grau.

Julemarkedet er også åbent søndag, samt fredag, lørdag og søndag i næste uge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App