11 unger på matriklen - par har travlt med hjemmeskole og privatpasning

Christina og Jonas Tranberg fra Næstved løber i øjeblikket ekstra stærkt med hjemmeskole og privat børnepasning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle skolebørn er hjemsendt, og det trækker store veksler på forældre. 

Ikke mindst på Christina og Jonas Tranberg fra Næstved, der driver privat børnepasning i eget hjem og samtidigt har sine tre børn hjemsendt fra skole og daginstitution.

- Det er ærligt talt bundhårdt. Man skal både prøve at være nærværende for sine børn samtidig med, at man skal passe sit arbejde, siger Christina Tranberg.

Parret passer i øjeblikket 11 børn i hjemmet.
Parret passer i øjeblikket 11 børn i hjemmet. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST


Undervisning og putning på samme tid 

To af parrets egne børn er hjemsendt fra 1. klasse, og det betyder, at børnene skal undervises i privaten. Samtidig skal flere af dagplejebørnene sove til formiddag. 

- Vi har to små, der sover til formiddag, så det kan godt være lidt hektisk at være alene med 8 børn, mens den anden er ude og putte de små, siger Jonas Tranberg.

- Man render frem og tilbage og prøver at agere i alt det der, som man ellers lykkeligt havde glemt fra sin tid i folkeskolen, fortæller Christina Tranberg.

Mange børn
Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Tager en dag ad gangen

Parret har muligheden for at få sine syv-årige datter og søn nødpasset, men så længe de kan, vil de følge regeringens opfordring om at holde sine børn hjemme, hvis man har mulighed for det.

quote Vi glæder os til at kunne sende dem afsted igen og passe på vores arbejde lidt bedre, end vi gør lige nu.

Christina Tranberg

- Jeg synes, vi har et ansvar for at prøve at få tingene til at hænge sammen. Vi kan godt, for vi løber bare lidt stærkere. Det er hårdt, men nu må vi se, hvor længe det varer. Hvis det bliver ved med at være lukket ned i mange uger endnu, kan det godt være vi må ty til at sende dem afsted i hvert fald engang i mellem, siger Christina Tranberg.

Ikke den samme kvalitet i børnepasningen

Med de 11 børn i huset, og de mange forskelligartede opgaver føler parret, at det er svært at gøre sit arbejde ligeså godt som ønsket.

- Vi plejer at være på cykelture et par gange om ugen, hvor vi kommer rundt omkring på byens legepladser, men lige nu er det ikke en mulighed, fordi vi skal hjemmeundervise, sørge for at børnene kan logge på Teams og opfylde det pensum, der er til dem, fortæller hun.

Parret oplever dog stor forståelse hos børnenes forældre.

- De ved jo allesammen, at den her nedlukning jo ikke er noget, vi har valgt. Flere af børnenes forældre er skolelærere, så de ved godt, hvad vi står med, og de er meget forstående over for, at vi ikke når de ting, vi plejer at nå, men at vi gør det så godt, vi kan.

Nu glæder de sig bare til at kunne sende deres børn i skole og få mere tid til at passe børnepasningen.

- Vi glæder os til at kunne sende dem afsted igen og passe på vores arbejde lidt bedre, end vi gør lige nu, siger Christina Tranberg.