Moffes sidste ord før dom: Måske har jeg brudt loven – men jeg har ikke gjort noget forkert

Retssagen mod Claus ’Moffe’ Nielsen mangler nu kun en dom for at være overstået. ’Moffe’ selv fik det sidste ord i retten.

Tema: Moffe solgte cannabisolie til syge - og endte i fængsel
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Måske har jeg gjort noget ulovligt. Men jeg er af den opfattelse, at jeg ikke har gjort noget forkert.

Sådan sagde Claus ’Moffe’ Nielsen, da han som den hovedtiltalte fik det sidste ord i retssagen om salg af cannabisolie til kronisk syge.

Det sker som det sidste retslige skridt før domsafsigelsen, der falder den 23. november.

Claus ’Moffe’ Nielsens forsvarer nægter ham skyldig i salg af narkotika, mens han erkender at have solgt olien som et lægemiddel til syge mennesker.

Moffe: Se på mit motiv

Det var en afklaret ’Moffe’, der talte til dommeren og domsmændene i retten. Han satte fokus på de mennesker, som han mener, at have hjulpet, og appellerede til retten om at tage hensyn til hans motiv om at hjælpe mennesker, som det etablerede sundhedssystem ikke hjælper.

- Hvis retten mener, at jeg skal straffes for at have hjulpet Marc Huusfelts datter Luna, eller Pernille Vermunds mor så er jeg sikker på, at retten vil finde en passende straf, sagde han.

Han takkede samtidig dommeren og domsmændene, fordi de undervejs havde været med til at hive sagen ned på jorden, når anklager og forsvarer bevægede sig ud af en juridisk tangent.

Claus ’Moffe’ Nielsen er tiltalt for at have solgt 52.000 chokoladeknapper, der var tilsat medicinsk cannabis.

Anklageren i sagen kræver ham idømt tre års fængsel for en række tiltalepunkter.