¨

Medalje til lokal SOSU-Danmarksmester

Mette Blunck sammen med Lotte Heise, der overrakte medaljerne til de dygtige SOSU-assistenter på Københavns Rådhus. Klik videre for at se flere billeder fra fejringen. Foto: Privatfoto

Der var mødt SOSU-assistenter op fra hele landet til medaljeoverrækkelse på Københavns Rådhus onsdag den 5. oktober. Foto: Privatfoto

Per Vers var også tilstede på Rådhuset, hvor rapperen optrådte med en sang, han havde lavet specielt til dagen om de fem medaljemodtagere. Foto: Privatvideo

1 af 3

Mette Blunck fra Dianalund er landets bedste SOSU-assistent, og onsdag kunne hun føje endnu en medalje til samlingen som repræsentant for regionen.

Onsdag kunne Danmark blomstre sig med at have uddannet SOSU-assistenter i 25 år.

- Hvis ikke jeg har fru Jensens tillid, og vi har gensidig respekt for hinanden, så er det ikke rart. Ikke for mig og bestemt ikke for hende, siger Mette Blunck.

Den 21-årige SOSU-assistent fra Dianalund repræsenterede Region Sjælland, da fem SOSU-uddannede fra hver region modtog en medalje for at hædre faget i forbindelse med jubilæet. Medaljeoverrækkelsen fandt sted på Københavns Rådhus.

Danmarksmester i SOSU-arbejde

Mette Blunck vandt i februar Danmarksmesterskaberne i SOSU-Skills. Hun fik overrakt medaljen af Lotte Heise med beskeden om, at hun modtog hædren "for særligt mod og faglighed".

- Jeg er sosu-assistent, fordi jeg elsker relationsarbejde med mine borgere. Relationsarbejde er for mig kernen til god pleje, siger Mette Blunck.

På trods af sin unge alder er hun klar over, at arbejdet indebærer et stort ansvar.

- Vi skal udføre opgaver, der for de mennesker, vi hjælper, vil være meget grænseoverskridende. Derfor synes jeg, det er vigtigt at have et godt forhold til borgerne, siger Mette Blunck.

"Vi gør en forskel"

Til dagligt arbejder den 21-årige SOSU-assistent på Røde Kors Hjemmet på Sorø, og Mette Blunck elsker sit job. 

- Jeg får rigtig meget igen, og der er ikke to hverdage, som er ens, siger hun. 

På Facebook har Mette Blunck for nyligt delt et opslag, hvor hun blandt andet skriver "I vores fag, så er det bare så vigtigt at vi med oprejste pander og smil på læberne kan sige: jeg er SOSU - assistent og F*** hvor er det fedt!".

Og Mette Blunck oplever da generelt også en stor opbakning til arbejde.

- Jeg hører sjældent noget negativt om mit fag. Faktisk møder jeg ofte folk, der siger, "ej hvor er det godt, vi har folk som dig". Jeg synes bare, det er vigtigt, at alle os med erhvervsuddannelser er mega stolte, for vi gør en forskel.

Fremtiden ligger åben

Når det drejer sig om fremtiden ved Mette Blunck ikke hundrede procent, hvad der skal ske pånær, at hun gerne vil blive ved med at udvikle sig.

- Hvad enten det bliver at læse videre, eller viderebygge på min Social- og Sundhedsuddannelse. Jeg stopper aldrig med at lære, siger Mette Blunck til TV ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App