Forældre til udviklingshæmmet: 50 ansatte har passet vores søn

Bostedet Tornhøj i Jyderup møder stor kritik for, at ufaglært personale tager sig af beboerne. Over 50 forskellige har for eksempel passet en udviklingshæmmet.

Tema: Massive svigt på bostedet Tornhøj
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forældrene til 24-årige Daniel Andersen står nu frem med kritik af bostedet Tornhøj i Jyderup. De er frustrerede over, at flere end 50 forskellige ansatte ifølge dem har taget vare på deres søn - flere af dem uden at være uddannet til jobbet.

- Det gør vores søn utryg. Vi kan jo mærke på ham, hvornår han har det godt, og hvornår han ikke har det godt, siger Charlotte Larsen, der er mor til Daniel Andersen

31 forskellige ansatte

Og Daniel Andersens forældre er langt fra ene om at kritisere forholdene på bostedet. I går tirsdag stod Bente Tønnesen frem på TV2 ØST. Hendes udviklingshæmmede morbror bor på Tornhøj, og en tidligere ansat har med en liste over personalet påvist, at over 31 forskellige ansatte har passet Bente Tønnesens morbror i de 2 år, han har boet på Tornhøj. Hun fortæller, at den megen udskiftning er et stort problem, og at den gør ham forvirret.

LEV-formand: Ikke ordentlig standard

Derudover mangler fagligheden til at tage sig af den type beboere i mange tilfælde. Både tidligere og nuværende ansatte fortæller om manglen på faglært arbejdskraft på stedet. 2 tidligere medarbejdere beskriver eksempelvis, hvordan de har stået for genoptræning af en svært hjerneskadet beboer, selv om de ikke havde den nødvendige uddannelse, og det møder kritik i landsforeningen LEV, der er en organisation for udviklingshæmmede og deres pårørende.

- Tornhøj lever ikke op til det, jeg vil sige er en ordentlig standard. Der er ikke ansat det personale, der skal til. Der er også meget udskiftning, og det giver en usikkerhed for beboerne, siger Sytter Kristensen, der er landsformand i LEV.

Læs også: Tornhøj-sagen: Sådan gjorde TV2 ØST