Serie
Mad med mere

Grydekylling + Cafe Xanthos



Grydekyllingen "Holger "

En hel kylling
1 bdt persille
1 bdt timian
1 knoldselleri
2 scalotteløg
1-2 fennikel
1 øko citron
1 porre
1 glas soltørret tomat
1/2 liter vand
Salt og peber

1 bakke rosenkål
1 rødt æble


Skyl kyllingen indvendig og kom persille ind i

Fjern skræl fra knoldselleri og skær den i grove tern Skræl to scalotteløg og skær dem i store stykker Fennikel skæres ud

Kyllingen brunes på alle sider i olivenolie. Drys salt og peber på Grøntsagerne kommes på og steger med- tilføj mere salt og peber Riv citronskal ud over og drys grofthakket timian i Hæld vand over

Lad kyllingen simre i en time og tyve minutter cirka -med låg på gryden

Rens porren godt og del den i grove stykker

Halvver rosenkål, fjern de yderste blade og den lille del af stokken

Kom porren og soltørrede tomater i ca 5 minutter før kyllingen er færdig

Sauter kålen af i lidt olie på en pande
Snit æbler og persille  og drys det over kålen umidelbart inden servering

Anret kålen med grøntsager ved siden af, lidt sauce fra gryden og skær et stykke kylling ud.

4/1/2013

I "Mad med Mere" besøger Mads regionens kroer, restauranter, caféer, cafeteriaer med mere.

Der findes hundredevis af spisesteder i regionen, men hvad for noget mad laver de, hvem står bag og hvad passer lige til din smag og dit humør?