Serie
Mad med Mads og David

Syltet kål og muslingesalat


Se indslaget fra Birkemosegård - KLIK HER


OPSKRIFT:
Syltet kål og muslingesalat

½ broccoli
½ hvidt blomkål
1 fed hvidløg
2 scalotteløg
salt og peber
1,5 dl fløde
2 æg
50- 100 gr. parmesan eller andet fast ost

½ gult blomkål
½ lilla blomkål
½ grønt blomkål
frisk timian
2 dl. eddike
2 dl. sukker

2 scalotteløg
2 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
1 ds. sorte bønner
1 kg hjertemuslinger
2 dl. hvidvin
2 tsk. karry
1 dl fløde
frisk dild


Skær broccoli og blomkål ud i små buketter.
Hak scalotteløg og hvidløg fint. Bland det hele sammen og kom det op i små siliconeforme eller kokotter. Krydr med salt og peber

Pisk æg og fløde sammen. Hæld det over grøntsagerne og kom revet ost henover. Sæt formene i ovnen og bag i ca. 30 min ved 200 gr.

Skær de forskelig farvede kål ud i bitte små buketter og bland dem sammen. Kom hakket timian i.
Sæt eddike og sukkerlage over på komfuret. Når det koger kommes halvdelen af de rå blomkålsbuketter i. Lad det koge 1 min. og tag det af varmen.

Hak scalotteløg, lidt hvidløg, samt bladselleri og kom det op i den resterende mængde farvede blomkål.
Dræn vandet fra de sorte bønner.

Rens muslingerne grundigt i koldt vand.

Kom lidt olie i gryden, svits grøntsagerne af. Tilsæt muslingerne og lidt karry, kom lidt fløde i. Lad det koge under låg. Tilsæt bønnerne til sidst og lad dem koge med meget kort.

Server muslingerne rygende varme med syltede blomkål over, frisk dild på toppen og blomkålsgratinen ved siden af.

TIP: Hjemmelavet remoulade.
Dræn de syltede blomkål, rør dem i mayonnaise, tilsmagt med lidt karry.
13/9/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.