Svinemørbrad med bernaise
OPSKRIFT:
Svinemørbrad, mælkebøtte og bearnaise på grill
½ rød spidskål
2 spsk. mælkebøtte marmelade (brug evt. appelsinmarmelade)
6 forårsløg
1 svinemørbrad
2 spsk. honning
1 tsk. eddike
1 økocitron
lidt frisk citrontimian
lidt frisk estragon
150 gr. smør
1 spsk. sherryeddike
2 pasteuriserede æggeblommer
Snit kålet fint og rør marmelade i.
Afparer kødet for evt. sener og fedt.
Hak timianen fint og kom det i honningen. Tilsæt lidt eddike og revet citronskal.
Gnub det godt ind i kødet og steg kødet på grill.
Fjern det yderste af løgene og del dem på langs.
Læg løgene på grillen ved svag varme, husk at vende dem.
Smørret smeltes. Lidt eddike kommes i æggeblommerne. Der røres godt, så æggene bliver luftige. Smørret hældes langsomt i æggene og der piskes godt.
Estragon hakkes og tilsættes.
Skær kødet ud og anret det med de grillede løg, spidskålsalaten og den lune bearnaise på siden.
3/7/2020