Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
Stegt torsk med bacon sauce og haricots verte
800 gr torsk i filet
200 gr bacon
2 skalotteløg
1 dl balsamico
5 dl fløde
300 gr grønne bønner
Friske krydderurter
Lidt oliven olie
Salt og peber
Hak skalotteløg fint og skær bacon i tern
Steg bacon og løg af i gryde, lad det tage lidt farve. Hæld balsamico på og lad det koge ind til ca halvdelen. Kom fløde på, skru ned og lad saucen simre til passende tyk konsistens.
Skær top og bund af bønnerne
Blancer bønnerne i letsaltet kogende vand. De skal have et hurtigt opkog i ca et minut, hvorefter de køles hurtigt af i iskoldt vand.
De afkølede bønner vendes med fintakkede løg, olivenolie , salt og peber
Steg torsken i olie på en varm pande med skindsiden nedad til de bliver let gyldne og kom dem i ovnen i ca fem minutter i en 200 grader forvarmet ovn
Pluk krydderurter og mariner med oliven olie og løg
Anret på varme tallerkener med bønnerne i midten, herefter torsken og kryderurterne på toppen. Hæld bacon saucen rundhåndet herom.
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.