Serie
Mad med Mads og David

Røget mørbradgryde


OPSKRIFT:
Gryderetter med røg


250 gr. røgede rejer
200 gr. røget svinemørbrad
2-3 røgede kartofler
1 ds cherry tomater
2 dl piskefløde
3 scalotteløg
2 røgede scalotteløg
2 peberfrugter, her gul og rød
Lidt olie til stegning
1 tsk Sherryeddike
1/4 blomkål
100 gr. røget ost
salt og peber
Et lille bundt frisk timian

Start med at pille rejerne. Skær peberfrugterne ud, fjern kernerne og skær dem ud i grove tern.
Skær mørbraden og kartoflerne i grove tern. Skræl scalotteløg og skær dem ud på langs. De røgede skæres til løgringe.

Steg dem af på en pande i lidt olivenolie. Når de har fået lidt farve, hældes tomaterne over og en smule frisk timian kommes i. Tilsæt fløde og lad det stå og simre. Kom en smule sherryeddike i, tilsæt kartoflerne og de hakkede peberfrugter. Fordel indholdet i to gryder eller pander. Kom de røgede rejer i den ene del og den røgede mørbrad i den anden.
Riv blomkålen på et groft rivejern. Riv osten op i og vend det sammen.
Smag til med lidt salt og peber, samt en lille sjat olivenolie.

Anret blomkålssalaten i bunden af en dyb tallerken og hæld den varme ret over. Pynt med timian.

OBS :
Alle de røgede ingredienser kan sagtens byttes ud med ikke røgede, dog skal mørbraden steges inden den tilsættes ;)
18/1/2019

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.