¨

Serie Mad med Mads og David

32:48

Dette afsnit

Risalamande-is

09/12/2011

Mads er i køkkenet for at blive bedre til at lave mad. David Jensin, Stege, viser hvordan man laver Ris a la mande parfait med nøddebrud og tranebær coulis og Mads hjælper til.



OPSKRIFT:
Ris a la mande parfait med nøddebrud og tranebær coulis


1 portion risengrød ( ca . 200 gr. )
4 pasturiserede æggeblommer
½ liter fløde
1 vanille stang
150 gr. tranebær
1 vanille stang
150 gr. sukker ( evt. mere)
2 dl. hindbær saft
100 gr. abrikoser
100 gr. sukker
80 gr. mandler


Kog en portion risengrød efter anvisning på pakken og køl den ned.

Kom æggeblommer op i en skål sammen med kornene fra en vanille stang og sukker og pisk det luftigt.
Pisk fløden op til flødeskum og bland det i æggemassen.
Rør risengrøden i. Brug den mængde grød du føler er rigtig for dig. Jo mere grød i isen , jo tungere bliver den.
Kom masen i små frysefaste forme eller i en stor rugbrødsform. Fryses i 4- 5 timer før den er klar til brug.

Kom sukker på tranebærene og kom stangen fra vanilleisen i gryden også og kog det op i hindbær saften.
Tranebærene smages til undervejs. De trækker meget sukker, fordi de er meget bitre. Når den ønskede sødme fremkommer, tages gryden af blusset og dernæst røres de hakkede abrikoser i. Lad coulisen køle af indtil servering.

Blend mandlerne fint. Smelt sukkeret til karamel på en varm pande og rør mandlerne i. Kom et stykke bagepair på bordet og hæld den varme masse ud over. Læg endnu et stykke bagepapir på og rul karamellen tynd med en kagerulle.

Tag gerne isen ud lidt før servering.
Kom tranebær coulisen i bunden af tallerkenen. Lun den evt. først. Kom risengrødparfaiten ovnepå og læg nøddebrudene rundt om.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å