Serie
Mad med Mads og David

Mørbradsbøffer på grill



Se hele Mads's besøg hos Woodland Hereford KLIK HER.



OPSKRIFT:
Oksemørbrad med grillede løg og kryddersmør

1 oksemørbrad
1 bdt. forårsløg
6 scalotteløg

100 gr. smør
en smule frisk timian
½ bdt. purløg
Lidt groft salt
1-2 fed hvidløg

50 gr. mizuna salat
½ bdt. purløg
lille bundt frisk kørvel


Tænd grillen.
Start med at afparere kødet og fjern alle sener. Skær kødet ud i bøffer.

Skræl scalotteløgene og del dem på langs.
Skær top og bund af forårsløgene og fjern det yderste lag.

Steg bøfferne på grillen, sammen med de halve scalotteløg. Forårsløgene grilles helt ude i kanten, hvor der er svag varme, husk at vende dem.

Rør en kryddersmør med salt, finthakket timian, hvidløg og purløg.

Bland en let salat af feks. Mizunasalt, plukket kørvel og grofthakket purløg.

Anret bøfferne med de grillede løg på, masser af krydersmør og salat på toppen.
Suplér evt med grillede pølser på den lune grill og en dejlig kold øl.
24/4/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.