Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Tykmavset Pighvar med fjordrejer

Fra SURI i Holbæk har Mads fået friskfangede fjordrejer fra Holbæk fjord og en tykmavset pighvar fra Sjællands Odde. David laver en forårsagtig fiskeanretning, mens Mads piller og piller og piller de bitte små genstridige fjordrejer.

OPSKRIFT:
Tykmavset pighvar og fjordrejer fra Holbæk fjord


1 pighvar
100 gr. kogte fjordrejer (gerne mange flere)
3 scalotteløg
1 lille bdt. purløg
10 grønne asparges
100 gr. friske, pillede ærter
Lidt olie til stegning
50- 75 gr. smør
Urter til pynt, her kørvel


Start med at pille fjordrejerne. Bræk hovedet af, og fjern derefter halen.
Hak purløgene fint. Knæk enderne af de friske asparges. Bælg ærterne.
Bland fjordrejerne med de pillede ærter og det hakkede purløg.

Filetér fisken, kør langs benene fra midten og ud mod finnerne.
Skræl løgene og del dem.

Steg løgene i lidt olie, tilsæt derefter pighvar og smag til med salt og peber.
Tilsæt smør og steg fisken færdig.

Læg aspargesen ovenpå fisken og steg dem under låg et par minutter.

Kom lidt creme fraiche i bunden af en tallerken, læg pighvar ovenpå, læg derefter løg og asparges ved og top med rejer og ærter.
Pynt evt. med friske urter.
9/4/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.