Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Røged fiskeanretning

Mads har hentet røgvarer fra Den gamle Digegaard nær Kramnitze på Lolland. David laver en rigtig sommerret med røget laks og røget torskerogn, som kan få alle til at ønske at sommeren aldrig slutter.

OPSKRIFT:
Sommer laks


200 gr varmrøget laks
50 gr purløg
2 spsk. creme fraiche
75 gr. frisk torskerogn
2 tsk. Citronsaft
Friskkværnet peber

1 agurk
1 æble
3 spsk. æblecidereddike
200 gr koldrøget laks
1 scalotteløg
50 gr purløg
2 tsk. citronsaft
Friskkværnet peber
Pynt - her bruger vi karse og salturt


Fjern skindet fra den varmrøgede laks, skrab den mørke røghinde af med en kniv.
Kom det op i en skål og vend finthakket purløg op i.
Rør det sammen med purløg til en mousse.
Skær torskerognen ud i små stykker og rør den op i. Husk at fjerne hinden.
Smag til med lidt citronsaft og friskkværnnet peber.

Lav små kugler af æble og agurk med parisienne jern eller teske, vend det i æblecider eddike.

Skær den koldrøgede laks ud i små tern.
Skræl og skær scalotteløg i fine tern, hak purløg fint, vend det op i laksen.
Smag til med lidt citron og friskkværnet peber.

Læg den koldrøgede laks i bunden af en tallerken, form små kugler af laksemoussen med en ske og læg ovenpå. Kom de lynsyltede agurker og æbler på og pynt med karse og salturt.
27/8/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.