Serie
Mad med Mads og David

Havtaske fuld af quinoa øl



OPSKRIFT:
Havtaske kæber med quinoa øl

250 -300 gr Havtaskekæber
0,5 dl øl
1 dl quinoa
2 dl øl
25 gr ingefær

6 gulerødder
Lidt frisk timian
1 spsk sirup, her med æble
1 dl øl

100 gr små tomater
2 bananscalotteløg
25 gr ingefær
1,5 dl øl
10-12 cornichoner
2 dl hønsefond eller bouillon
25 gr smør


Kog quinoaen mør i øl efter anvisning på pakken. Læg et stykke ingefær med i gryden.

Skræl gulerødderne og skær dem ud i kvarte aflange stykker.
Steg dem af på panden, kom lidt frisk timian over. Tilsæt salt og æblesirup. Lad det koge ind i lidt øl.

Skræl scalotteløgene og snit dem fint. Skræl ingefær og skær meget små tern. Steg det af sammen, hæld lidt øl over.
Tilsæt hønsefonden, lad det simre. Tilsæt smør og pisk let.

Fjern de hvide hinde og sener fra fisken. Steg dem af på panden i lidt olie, ved god varme, så de får stegeskorpe. Lad dem simre og dampe færdig i lidt øl.

Skær cornichonerne ud i skiver. Tomaterne deles, vend begge dele op i saucen.

Anret quinoaen nederst, læg havtaske ovenpå og sæt gulerødderne til. Kom saucen over og pynt gerne med friske urter.
30/10/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.