Serie Mad med Mads og David

27:58

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Perlehøne med ingefærsauce

07/10/2016

I en lille have uden for Odden Havneby findes summende bier og alverdens planter og urter. Mads får honning, ingefær, hindbær og rødbede med hjem, som David bruger til en ret med Perlehøne.


OPSKRIFT:
Perlehøne med honning-rødbede og ingefær sauce

3 scalotteløg
frisk ingefær
olie til stegning
2 spsk æblecider
1,5 dl. fløde
1 spsk smør

1 stor rødbede
1 spsk honning
2 tsk olie

2 perlehønebryster
2 tsk sennep
Frisk krydderurter ( her timian og oregano)
Friskkværnet peber
Friske hindbær til pynt

Lav evt. spiraller af et par gulerødder til pynt. ( rivejern kan også bruges til små strimler ).
Skræl løgene og snit dem fint. Brug 2/3 til saucen, resten til rødbeden.

Skær vingebenene af perlehønebrysterne. Smør en teske sennep på indersiden af hvert bryst. Kom de finthakkede krydderurter på og godt med peber. Fold dem sammen, således skindet er yderst. Steg dem af på panden i lidt oliven olie. Vend dem hyppigt. De skal stege cirka 8 -10 min i alt, før de er færdige.

Hak ingefæren fint og kom det op i en lille gryde med olie, sammen med de hakkede scalotteløg. Hæld æblecider over og lad det simre. Tilsæt fløde, salt og peber. Kom til sidst en klat smør i og blend saucen sammen med stavblender.

Skyl rødbeden godt, fjern top, bund og skræl. Skær den i tynde strimler og kom dem i en lille gryde, tilsæt honning og lidt olie. Kom en smule finthakket scalotteløg i.

Anret rødbederne i bunden, kom perlehønen ovenpå pynt med friske hindbær og gulerødder, evt. lidt friske urter. Kom saucen rundt om.

I programserien 'Mad med Mads og David' er Mads Gudiksen på besøg hos landmænd og fiskere, på slagterier, i bryggerier, væksthuse, skove og alle de andre steder her i regionen, hvor man kan finde gode fødevarer.
De råvarer, som Mads finder, skal kokken David Jensin derefter bruge i sit køkken, hvor han skaber spændende retter, mens Mads hjælper til...

Mad med Mads og David sendes hver fredag kl. 19.50 på TV ØST

Følg Mads og David på facebook

Køb evt. kogebogen med Mads og David

Afsnit

Alle serier A - Å