Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Øllebrød



OPSKRIFT:
Øllebrød med mascarpone og jordbær

½ rugbrød
½ liter mørk øl
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. akacie honning
150 gr. sukker
2 dl. vand

3 dl. øl
75 gr. sukker
1 spsk. akacie honning
1 tsk. vaniljesukker

2 dl. mascarpone
1 spsk. akacie honning
2 tsk. vaniljesukker

4-500 gr. jordbær

Skær rugbrødet ud i mindre stykker og kom det op i en tykbundet gryde.
Tilsæt øl, vand, vaniljesukker, honning og lad det stå og søbe 10 min. tid.
Kog det derefter til grød i ca. 20 min. Rør engang imellem, så den ikke brænder fast i bunden.

Øl, sukker og vaniljesukker blandes i en lille kasserolle.
Lad det simre, så det koger ind til en tyk sirup. Rør engang imellem.

Fjern den grønne top på jordbærerne og skær dem ud i halve.
Rør dem i den lune øl sirup.

Smør en smule af øllebrødet ud i et tyndt lag på en bagepapir, på en bageplade.
Bag det til en sprød tuilles i ovnen ved 180 grader i 20 -30 min.

Mascarpone tilsættes honning og vaniljesukker – og røres godt sammen.
Rør en smule øl sirup i. Server øllebrøden i et glas med mascarpone creme ovenpå. Top med de marinerede jordbær og lidt sprød øllebrøds tuilles, samt grønt på toppen
2/6/2017

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.