¨

Serie Mad med Mads og David

28:38

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Nytårstorsk med sennep

28/12/2018

Mads besøger Bänhke i Skælskør, der har lavet sennep i 100 år på den samme sennepsmølle. David laver nytårstorsk med sennepsovs, rødkålssalat med sennepdressing og sennepmarineret torsketartar.


OPSKRIFT:
Nytårstorsk med sennep i lange baner


1 torskefilet
6 rosenkål
¼ selleri
1 æble
200 gr. færdiglavet rødkål
1 lille bundt frisk dild
1 scalotteløg

Vinaigretter:
2 spsk sennep
1 spsk olie
1 tsk soja


Læg på forhånd tynde skiver af torsk i fryseren. Skal bruges til tatar.

Tag den frosne fisk ud af fryseren og skær den i små stykker. Kom lidt grov sennep og olivenolie på, salt og peber, lidt saft af en clementin og frisk dild. Vend det sammen i en skål. Lad det stå og marinere.

Skær skrællen af knoldselleriet ud.
Bland rødkål med et finthakket æble, frisk dild og knoldselleri der er skåret i små fine stave. Snit fine skiver af scalotteløg og vend i.

Taffelsennep, røres med olie og lidt soja i et lille glas og vendes i rødkålssalaten.

Rosenkål frigøres fra stokken og de yderste blade sorteres fra. De resterende pæne blade pilles af, blad for blad, til en salat. Kom dild i og finthakket scalotteløg.

Rør en dressing mere af en anden type sennep, her bruger vi Aarffmanns, samt olie og soja og vend rosenkålen heri.

Skær torskefileten ud i mindre stykker og steg den af på begge sider i olie, på en pande. Tilsæt salt og peber.
Kom fløde og en spsk sennep på panden, skru lidt ned og lad det stå og simre.

Anret rødkåls salaten nederst, med den stegte torsk ovenpå.
Kom torsketatar på toppen, rosenkålsalten øverst.
Saucen fra panden dryppes rundt om.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å