Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Mortens gås

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer. I denne uge er det gæs,  som bliver brugt, når Mads og David går i køkkenet for at lave mortens-gås

Mortens aften nærmer sig nemlig, og Mads besøger Kærsgård  ved Haslev for at få en fritgående gås med hjem til Davids køkken. Resultatet ser noget sort ud.


OPSKRIFT:
1 gås
1 mørk øl
2 store scalotteløg
4 æbler
200 gr  tørrede svesker
salt og peber
2 dl  kirsebær sirup
½ dl hvidvinseddike

2 dl skyr
2 spsk sennep
salt/ peber

½  savoykål
2 æbler
2 spsk olie
2 spsk eddike

Skær vingerne af gåsen og fjern halsen
Fjern evt rester af fjer og indmad


Skær æbler i grove både. Skræl løgene og skær dem ud
Kom æbler, løg og svesker ind i gåsen
Hæld øl henover gåsen og kirsebærsirup, samt hvidvins eddike
Vend gåsen om og gentag proceduren på den anden side

Tænd ovnen på 200 grader
En gås skal cirka have 1 time pr. Kilo – inkl. Fyld
Start med at stege med brystet nedad
Vend gåsen om  efter ca. 1,5 time og skru ovnen ned på 170 grader
Kom sirup, øl, salt og peber over
Tag med en ske afkoget fra bradepanden og kom over gåsen inden den skal i ovnen igen i cirka 2 timer
Husk at hælde væde fra bradepanden over  gåsen engang imellem
Dæk evt. med stanniol den sidste time
Ved brug af mørk øl og sirup vil skindet dog, naturligt blive mørkt

Skær gåsen ud i pæne stykker til serveringen

Tag lidt afkog fra bradepanden og kom skyr i
Rør godt til en dressing og smag til med sennep, salt og peber

Hak savoy kål meget fint
Skær et æble ud i tynde skiver
Hæld eddike og olie over kålen og kom æbler i

Anret dressingen i bunden af tallerkenen
Kom kålen ovenpå og sæt stykker af gås på. Pynt med friske krydderurter

5/11/2014

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.