Mad med Mads og David - Mørbradbøf og Stroganoff
OPSKRIFT:
Herreford mørbrad bøf og Stroganoff
En oksemørbrad
100 gr. østershatte eller andre svampe
3-4 fed hvidløg
4 scalotteløg
2,5 dl. fløde
1 ds. tomatpuré
4 store tomater
Salt og peber
Olie til stegning
Del tomaterne, fjern kernerne og skær tomaten i strimler.
Riv svampene i mindres stykker.
Skræl løg og hvidløg og skær dem i skiver.
Fjern eventuelle sener fra mørbraden. Skær den brede del til bøffer, den tynde del skæres i små tern til stroganoffen.
Steg bøfferne ca. 8 minutter på hver side, så de får en pæn stegeskorpe.
Tilsæt salt og peber. Lad dem hvile inden de serveres.
Steg halvdelen af svampene af på en anden pande, de må gerne få en god farve.
Halvdelen af løg og hvidløg kommes på.
Tilsæt fløde og en smule tomatpuré. Smag til med salt og peber.
Kødet til stroganoffen steges af, giv dem lidt stegeskorpe og tilsæt så svampene, hvidløg og scalotteløg. Når det er stegt godt af, tilsættes fløde og tomatpuré. Kom frisk, hakket timian i. smag til med salt og peber.
Halvdelen af tomatstrimlerne vendes i- umiddelbart inden servering.
Anret stroganoffen i en dyb tallerken – kan med fordel serveres til kartoffelmos.
Bøffen anrettes på tomatstrimlerne, med svampesaucen omkring. Pynt med frisk timian.
27/11/2020