¨

Serie Mad med Mads og David

27:12

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Mere end en Skee is

25/11/2016

Skee is laver økologisk is af de reneste råvarer. Mads smager på det hele og tager også lidt med hjem til David.


OPSKRIFT:
”Ske Is” med makroner & marinerede nektariner

2-3 nektariner
2 spsk Gin eller anden spiritus
1 tsk vanille sukker
100 gr. hvid chokolade
200 gr. makroner
2 dl. vanillei

2-3 kugler hindbær is ( eller med anden smag )
1 dl. mælk
Friske hindbær til pynt

Skær frugterne ud i mindre både og mariner dem med spiritus og vanille sukker.
Smelt den hvide chokolade over vandbad.

Knus makronerne i mindre stykker og fordel dem på et stykke bagepapir, og hæld den smeltede chokolade henover.
Kom små kugler let blød is henover og rul bagepapiret , så isen formes som en pølse / eller sushi rulle. Kom isen i fryseren i ca. en time, så den bliver hård igen.

Kom et par kugler is i en blender eller en høj skål, tilsæt en smule mælk, evt. lidt isterninger og drik med sugerør. Pynt med friske bær på toppen.

Anret de marinerede frugter i bunden af dyb tallerken. Pynt med friske hindbær og skær skiver af ”isrullen” og kom ovenpå.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å