Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.
Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det øl fra Odden Bryghus, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver lammeskank og ølcocktail
4 stk lammeskank
1 mørk øl
1 knoldselleri
4 scalotteløg
4 gulerødder
6 fed hvidløg
1 ds tomatpure
Øl cocktail: 4 glas
4 cl hindbær likør
8 cl vodka
2 spsk. æblesirup
4 cl. tonic
1 øl
Shake en cocktail af likør, vodka, tonic og sirup
Hæld i glasset og top med lidt mørk øl
Lammeskanken:
Rids skankerne med en kniv
Skræl løgene og del dem på i to på langs
Pil skrællen af hvidløgene
Skræl gulerødderne og skær det ud i grove stykker
Steg kødet af på panden og læg det op i et ildfast fad
Kom pure på den brugte panden og hæld derefter øl over, rør sammen og hæld det hele over skankerne
Kom løgene og gulerødderne ved
Bag i ca. 2, 5 timer ved 180 grader
Del selleriet og skær skrællen af
Skær ud i mindre stykker og kog det mørt under låg
Kom smør i og fløde og rør godt sammen med en gaffel. Tilsæt salt og peber
Riv lime og bland skallerne med hakket timian.
Kom sellerimosen i bunden. Lammeskank ovenpå, drys med timian og lime
Dryp væden fra fadet over som sauce
Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.