Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kylling med ost, ost og ost

Mads har besøgt gården Tvingbro nær Præstø, som har 280 jersey-køer. Mælken bruges til Riberhus ost og osten bruger David både som fyld i stegt kylling, som tern i en salat og som en del af en kold ostedressing.

OPSKRIFT:
Kylling, salat og masser af ost


3 store kyllingebryster
6 skiver Parmaskinke
Frisk timian
12 skiver ost, som f.eks. Klovborg eller Riberhus

1 bk. mizuna salat
1 bk. Hjertebladssalat
5-6 rosenkål
Lidt purløg

1 dl olie
2 spsk. sherryeddike
1 scalotteløg
1 æble

Skær 12 skiver ost.
Hak timian og purløg fint

Skær en ”lomme” ind i siden på kyllingebrystet. Kom det hakkede timian og en skive ost ind i ”lommen”. Luk brystet sammen igen og kom så en lille skive ost under skindet. Pak brystet ind i to skiver Parmaskinke, som foldes rundt om. Læg frisk timian ovenpå.
Steg kyllingerne i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter.

Skyl salaten grundigt og del hjertebladssalaten i mindre men grove stykker.
Fjern de yderste blade på rosenkålen og skær de inderste fra. Bland dem i salaten Vend de hakkede purløg op i
Skær resten af osten i små tern, put halvdelen op i salaten.

Rør eddike og olivenolie sammen.
Hak timian, æble og løg i fine tern og vend i.
Vend resten af de små ostetern i

Del bysterne og server dem med salaten på siden. Kom dressing ovenpå.
15/1/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.