Mad med Mads og David - Kylling i ymer
OPSKRIFT:
Kylling med krydret ymer
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. five spices
1 tsk. paprika
½ tsk. chiliflager
2 tsk. flydende honning
1 tsk. eddike
2 dl. ymer
Salt og peber
4 kyllingebryster
Dressing:
2 dl. yoghurt naturel
1 scalotteløg
1 fed hvidløg
50 gr. pistacienødder
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. flydende honning
1 tsk. eddike
salt og peber
1 scalotteløg
½ broccoli i buketter
4 mini courgetter (eller en stor i skiver)
olie til stegning
1 tsk. honning
salt og peber
stødt spidskommen
Ingefær, spidskommen, five spices, paprika, salt, peber og en smule chiliflager, kommes i en skål og røres sammen. Tilsæt honning og eddike og rør det hele sammen med ymer.
Vend kyllingerne ned i. Kom dem i ovnfast fad og bag i ovnen ved 200 gr. varmluft i ca. 20 min.
Skræl scalotteløg og et fed hvidløg og hak dem fint. Kom dem i yoghurten.
Pistacienødderne hakkes i mindre stykker og røres i sammen med lidt ingefær, salt, peber, spidskommen, eddike og honning.
Steg broccoli af i lidt olie på en pande, tilsæt løg i skiver, courgetter, honning, og smag til med stødt spidskommen, salt og peber.
Anret dressing i bunden af en tallerken, kom kyllingebrystet ovenpå og anret de stegte grøntsager på toppen. Pynt med lidt friske krydderurter.
1/12/2017