Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Koldskål med kammerjunker

Selvom Mads har hentet både koldskål og kammerjunker hos Arla i Slagelse, så insisterer David på at lave begge dele fra bunden. Mads synes det er unødvendigt, men går dog til opgaven med stor præcision - og resultatet gør ham faktisk mundlam.

OPSKRIFT:
Koldskål med hjemmebagte kammerjunker

200 gr hvedemel
50 gr. fuldkornshvedemel
100 gr. sukker
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
100 gr smør
1 knivsspids salt
2 æg

3 æg
150 gr. sukker
2 spsk. vaniljesukker
1 øko-citron
¾ liter kærnemælk

50 gr jordbær
50 gr. hindbær
50 gr. brombær
Frisk kørvel


Del æggene i blommer og hvider. Gem hviderne til marengs.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
Riv skallen af en hel øko-citron i. Derefter presses saften fra en halv citron ned i.

Bland mel, sukker og bagepulver.
Kom vaniljesukker i og pres derefter en halv citron ned i. Tilsæt dernæst smør og salt.
Rør dejen lind på en røremaskine, tilsæt æg.
Rul dejen til en pølse og skær i skiver.
Rul dem til små kugler, læg dem på bagepapir og giv dem et lille tryk med en finger. Bag dem sprøde i ca. 15 min. Ved 160 grader. Lad dem køle af.

Del jordbærrene i mindre stykker og bland dem med de andre bær.

Pisk æggehviderne stive med sukker. (lige dele æg/ lige dele sukker)

Anret marengs i bunden af en dyb tallerken. Pynt med bær og friske urter. Læg kammerjunkerne i og hæld koldskålen rundt om.
27/5/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.