Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Klassisk Tiramisu

Mads har fået kaffe med fra Lokalristeriet i Sorø, og David føler sig inspireret til en helt klassisk Tiramisu med tilhørende kaffe-cocktail. Mads skal skille æggeblommerne fra hviderne, men kræver at Mika ikke filmer operationen.

OPSKRIFT:
Tiramisu og kaffecocktail


4-5 dl stærk kaffe eller espresso
1 dl Amaretto
1 pk “ladyfingers”
3 æg
75 gr flormelis
2 dl. stærk kaffe
1 dl. sukker
75 gr. hvid chokolade
1 bakke jordbær
2 dl mascarpone
75 gr. flormelis
2 tsk. Vaniljesukker
1 dl kakaopulver

Drink:
3 cl vodka
3 cl Kahlua
3 cl espresso/ stærk kaffe
Lidt isterninger


Bland espresso eller meget stærk filterkaffe med Amaretto likør.
Vend ladyfingers i kaffeblandningen og læg dem i bunden af små skåle eller glas.

Skil hvider fra blommer, pisk hviderne stive med flormelis.

Rør mascarpone med æggeblommenrne og vaniljesukker. Vend de piskede hvider forsigtigt i, lidt ad gangen.

Kom cremen ovnpå de blødgjorte ladyfingers i skålene og lav derefter et ekstra lag.
Pynt toppen med kakaopulver og evt friske jordbær.

Lav en kaffesirup af espresso kaffe og sukker, lad det simre og reducere til en tykkere konsistens. Tag lidt fra, ca 1 dl. og smelt dernæst hvid chokolade ud i resten.
Smør kaffe-chokoladecremen på lidt ladyfingers og pynt med kvarte jordbær.

Drink
Shake Kahluha, vodka og kaffe med isterninger til en Espresso Martini.
16/4/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.