Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Kebabspyd af gris og kalv

Vi er igen på besøg i Bakkebølle, hvor grillen er tændt på terrassen. Mads har fået hakkekød fra frilandsgrise og naturplejekøer fra Skovmarksgården nær Faxe, og David bruger det til kebab med grillet grønt og havens krydderier.

OPSKRIFT:
Grillspyd med hakket kød og grillede sommergrøntsager


300 gr. hakket kalvekød eller grisekød - her laver vi halvt af hver
50 gr. Vesterhavsost
2-3 fed hvidløg
En god slat sennep eller 2 spsk.
En spsk. balsamico
Frisk timian og mynte

6 forårsløg
100 gr. cherrytomater på stilk
10 babymajs
6 courgetteblomster
25 gr Vesterhavsost
1 tsk. balsamico
1 tsk. olivenolie
Et lille bundt purløg


Skræl 2-3 fed hvidløg og hak dem fint.
Rør kødet med sennep og balsamico.
Kom hvidløgene i og riv derefter osten fint ned i.
Hak friske urter og vend i.

Grill forårsløgene ved svag varme.

Form kødet rundt om spyddet og grill dem på begge sider ca. 4 min på hver side.

Del courgetter og majs på langs.
Grill asparges, tomater, majs og courgetter ved svag varme på siden i få minutter.

Anret kødet med alle de grillede grøntsager og riv ost henover.
Stænk lidt olie og balsamico henover.
Og drys med hakket purløg.
16/7/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.