Serie Mad med Mads og David

27:55

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kalvetyksteg

17/11/2017

I en stald nær Kalundborg spiser tyrekalvene sig store og fede. Mads får en kalvetyksteg med hjem, som David laver bøffer af og serverer med svampesovs og bagte "selleri-pomfritter".



OPSKRIFT:
Bøffer af kalvetyksteg med svampesovs:

1 kalvetyksteg
Olivenolie til stegning
Salt og peber

½ Knoldselleri
4 små rødløg

1 bakke champignon
1 scalotteløg
2 fed hvidløg
Olivenolie til stegning

Rens svampene og skær dem i grove stykker.
Pil løgene og skær dem i skiver.

Steg scalotteløg, hvidløg og champignons godt af i lidt olie. Blend det hele sammen til en grov mos. Hold mosen varm på en lille pande eller i kasserolle ved svag varme.

Skær den mørke skræl af knoldsellerien og skær den ud i grove strimler. Skræl og snit rødløgene.

Afparer kødet, ved at fjerne uønsket fedt og sener. Skær kødet ud i bøffer og brun dem, på begge sider, i olie på panden ved høj varme, tilsæt salt og peber. Skru ned og lad dem stege færdig. Tag bøfferne af og lad dem hvile. Gem panden og stegefedtet, til at stege ”selleri –pommes fritterne” møre. Tilsæt rødløgene og lad dem stege med et par minutter til sidst, til de bliver bløde.

Anret svampemosen i bunden af tallerken kom selleri/rødløg over og læg bøffen på toppen. Pynt med lidt grønt.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å