¨

Serie Mad med Mads og David

28:26

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Kæmpekalkun

08/01/2016

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det kalkun, som bliver tilberedt, når Mads og David går i køkkenet.



OPSKRIFT:
Kalkun

1 kalkunbryst
1 æg
¼ l piskefløde
1 glas syltet ingefær
salt og peber
lidt soja
50 gr. sesamfrø
1/2 hokaido græskar
¼ blomkål
2 scalotteløg
1 lille knold ingefær
2 dl fløde

Skær brystet op og lav en fars af den inderste del i en foodprocessor. Bevar stykket med skind.
Kom æg, salt og peber i farsen og kør den fint. Tilsæt fløde og en smule lage fra de syltede ingefær.
Smør farsen ind på indersiden af brystet og læg den i en bradepanden med skindsiden opad.
Læg hakket ingefær ind under skindet (efter smag). Kom salt, peber ovenpå og stænk med soja og drys med sesam frø.
Sæt kødet ind i ovnen.

Del græskaret og fjern kernerne. Skær skrællen af og skær den ud i mindre stukker.
Skræl løgene og ingefæren. Skær løget i ½ cm brede ringe. Snit ingefæren fint.
Del blomkålen i små buketter.

Steg græskarret , ingefær og løgene i en gryde med lidt olie. Tilsæt fløde.
Kom blomkålen i og smag til med salt og peber.

Anret grøntsagerne i bunden med skiver af kalkun ovenpå. Pynt med grønt.

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å