Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Helstegt havtaske

Babyfennikel og ærteskud med fra Idrætshøjskolen Bosei ved Præstø vil David servere til en havtaskehale, der får en tur i stenovnen i haven i Bakkebølle, hvor vi er på besøg. Men Mads synes, der mangler noget, og han kaster sig ud i en halsbrækkende biljagt.

OPSKRIFT:
Grillet havtaskehale


1 havtaske hale på ben
2 spsk. sennep
Stort bundt frisk timian
6 babyfennikel
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
200 gr kartofler
2 tynde stilke rabarber
1 bakke rød mizuna salat
1 bakke ærteskud


Fjern eventuelle hinder på havtasken, smør den med lidt sennep og kom timian ovenpå.
Hæld lidt olie og balsamico på. Grill fisken til kødet bliver fast og hvidt.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Skær top og bund af fennikellen, del dem evt. i to hvis de er tykke og grill også dem.

Pil mizunasalaten og ærteskud i mindre stykker og vend dem sammen. Snit rabarberen i tynde skiver.

Skær fisken ud og anret den med de grillede fennikel, snittede rabarber og salaten ovenpå.
Dryp lidt olie og balsamico henover. Server kartofler til.
23/7/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.