Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Forårsret med hamburgerryg

Der går nærmest Matador i den, da Mads kommer med gammeldags Hamburgerryg fra Slagter Toft i Stege - byen hvor også David slår sine Korsbæk-folder. Mads får lov til at slide med kartoflerne til herskabet - mens David laver en opdateret version af hamburgerryg med flødestuvede grøntsager.

OPSKRIFT:
Sommerstuvning med hamburgerryg

300 gr. hamburgerryg
200 gr. aspargeskartofler
100 gr. bacon
3 bananskalotteløg
4 små nye løg
4 små gulerødder
1 bdt. grønne asparges
2 spsk. æbleeddike
1,5 dl fløde
Frisk timian
Frisk ramsløg


Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og pil dem.
Skræl skalotteløgene og skær dem i grove stykker.
Fjern det yderste lag af de nye løg og fjeren ca. halvdelen af toppen af og del dem i grove stykker.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykkere.
Knæk det nederste led af aspargesene og del dem derefter i to.
Skær bacon i små tern.
Skær hamburgerryggen i ca. 2 cm brede skiver, og derefter i brede strimler.

Svits baconen af i en sauterpande og kom alle løg, samt gulerødderne på.
Lad det stege lidt og kom så æble eddike på. Tilsæt frisk timian. Nær eddiken er kogt væk tilsættes fløde og retten simrer ved middel varme.

Steg hamburgerryggen af på en pande i lidt olie. Lad det få en god stegeskorpe og kom det op i stuvningen. Læg låg på og lad simre fem minutter.
Læg kartoflerne op i panden hvor kødet blev stegt og steg dem hurtigt af.

Kom kartofler og asparges op i stuvningen umiddelbart inden servering. Vend grofthakket ramsløg i.
6/5/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.