Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Duroc-indbagt porrer

En klassisk gammel ret er indbagte porrer. Så klassisk at Mads slet ikke kender den - og David aldrig har prøvet at lave den før. Men med det lækre duroc-svine kød fra Røsnæs kan det jo næsten ikke gå galt - og det gør det da heller ikke.

OPSKRIFT:
Farserede porrer med Duroc gris


500 gr. fars af gris
80 gr mel
1 æg
½ dl fløde
2 tsk. salt
1 tsk. peber

75- 100 gr. smør
3 porrer
1 ps. rasp

½ Blomkål
2 Scalotteløg
Lidt olie til stegning
1,5 dl fløde
Salt og peber
Frisk purløg og persille til pynt
En smule olie


Skær porrerne ud i stykker på ca 8-10 cm. Fjern de yderste par blade, skyl for jord og kog dem møre i letsaltet vand, i ca. 8 min. Lad dem dryppe af på et klæde eller køkkenrulle.

Rør farsen med mel, æg, salt og peber. Tilsæt fløde. Lad evt farsen hvile på køl en lille times time.

Strø rasp ud på bagepapir, pres fars ud på i et tyndt lag i formen af en lille kvadrat.

Læg porren i midten og rul farsen rundt om, med hjælp fra bagepapiret. Luk det til i enderne og rul så evt. Lidt mere rasp på, så det dækker hele rullen.
Steg farsrullerne af på panden i rigeligt smør. Vend dem forsigtigt lidt ad gangen, så den bliver sprød hele vejen rundt.

Skræl løgene og skær dem i skiver. Steg dem af i lidt olie.
Skær blomkål ud i små buketter og steg dem med så de får lidt farve.
Hæld fløde over og lad det simre. Smag til med salt og peber.

Hak purløg og persille groft til pynt, stænk lidt olivenolie over.
Anret rullerne med blomkålen på siden og pynt med krydderurter.
19/3/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.