Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Coq au vin

Mads har besøgt Langebjerggaard og fået en hane af den særlige franske race La Bresse. David mindes straks den bedste Coq au vin, han nogensinde har fået, dengang han var kokkeelev i Frankrig. Den kan ikke gøres efter - men man kan forsøge.

OPSKRIFT:
Coq au vin


1 hane eller stor kylling
Olie til stegning
3 dl. hvidvin
5 dl hønsefond eller bouillon
4 scalotteløg
4 gulerødder
4 stilke bladselleri
1 bakke ærter
2 gulerødder


Skær bryst og lår af hanen. Steg det af i olie, i en tykbundet gryde, så det får lidt stegeskorpe.

Skræl løgene og del dem i halve. Hak bladsellerien groft. Skræl gulerødderne og hak dem groft.
Kom det hele op til hanen.
Hæld hvidvin og fond over, lad det simre under låg i en halv times tid.
Bælg ærterne og skræl yderligere to gulerødder, snit dem fint.
Tag brysterne op men lad lårene blive i gryden, og tilsæt gulerødder og ærter. Lad det simre videre i yderligere 15 min.

Læg brysterne i få minutter før serveringen.
23/4/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.