¨

Serie Mad med Mads og David

27:54

Dette afsnit

Mad med Mads og David - Brød af møllemel

15/01/2016

Mads besøger Den gamle vindmølle i Ringsted, der maler mel, som i de gode gamle dage.



OPSKRIFT: Brød

Morgenbrød med kerner

½ pk gær
½ l lunkent vand
50 gr. brun farin
900 gr. hvedemel
100 gr. femkorns kerner
salt og olie

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt farin, mel og kerner lidt ad gangen.
Ælt dejen blød i hånden. Form dejen til 2 brød og lad dem hæve i en times tid.
Pensl med olivenolie, skær lidt skråsnit og drys med groft salt.


Grahamsbrød

½ pk gær
½ l lunket vand
½ dl olivenolie
300 gr grahamsme
l 600 gr.hvedemel
1 tsk salt
lidt rugmel til at rulle brødet i
50 gr sorte oliven uden sten
frisk timian
olie og salt

Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt hvedemel og grahamsmel, samt lidt salt.
Rør dejen i røremaskine og håndælt derefter.
Del til 2 brød.

Lav et langt brød og vend det i rugmel, sno det godt.

Tag den anden halvdel og ælt hakkede oliven i og frisk timian – groftskåret.
Form brødet og lad det hæve en times tid.

Pensl med olie og drys med groft salt.

Kom brødene i ovnen og bag i ca. 40 min på 200 grader

Kan nydes med al slags tilbehør. Her har vi rørt lidt gedeost op med cremefraiche. Og hakket oliven og rørt med persille.
Og så et stykke brød med tandsmør ;-)

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.

Afsnit

Alle serier A - Å