Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Bøf med ost


OPSKRIFT:
Grillet bøf med ost og carpaccio

Oksemørbrad
Scalotteløg
purløg
Karse
Skiver af lyst brød
Blød og fast ost
olivenolie
Lime
Salt og peber

1 stort fed hvidløg
peanuts
brøndkarse
cremefraiche

Skræl hvidløg og kom peanuts og brøndkarse i en mini blender og blend det groft. Rør det op med cremefraiche.
Skær evt. fedt og sener af kødet, for at få den mør og lækker.

Carpaccio
Skær helt tynde skiver og ”mas” det ud på en tallerken.
Drys salt og peber på, marinér med lidt god oliven olie og saft fra en halv lime.
Kom scalotteløg, purløg og tynde skiver ost ovenpå.

Bøffer
Skær kødet ud til bøffer og steg bøfferne på grillen. Rist brødet yderst på grillens rist, hvor der er svagest varme.
Når bøfferne vendes, kommes en skive blød ost ovenpå.
Kom pestocremen på det ristede brød og læg så de færdigstegte bøffer, med den smeltede ost ovenpå. Pynt med karse, purløg og scalotteløg.
16/9/2016

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.